Ammattilainen – tule meille Meri-Lappiin töihin

Meri-Lapissa on menossa useita hankkeita eikä investoinnit toteudu ilman osaavaa työvoimaa. Tuoreimman ammattibarometrin mukaan, (2019), Meri-Lapissa on pulaa osaajista erityisesti metalli-, rakennus – ja tekniikka-alalla. Matkailu ja ravintola-alalle kaivataan taitajia.Tulevat investoinnit lisäävät työvoiman tarvetta entisestään. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon alalla on Meri-Lapissa ammattiosaajille kysyntää. Lapin Kansa on uutisoinut aiheesta.

Yrittäjyys on myös vaihtoehto itsensä työllistämiseen. Uusia yrittäjiä kaivataan Meri-Lapin alueella usealle eri toimialalle.

Teollisuus työnantajana

Teollisuus työllistää myös välillisesti eri alan ammattiosaajia. Meri-Lapissa on kysyntää muun muassa logistiikka-alan työntekijöille, kuten raskaankaluston kuljettajille sekä -asentajille. Useilla yrityksillä on avoimet työpaikat ilmoitettu yritysten omilla sivuilla ja avoimen hakemuksenkin lähettäminen on suositeltavaa, mikäli siihen on mahdollisuus.

Alla on lyhyt esittely suurimmista Meri-Lapin alueella toimivista teollisuusyrityksistä. Esittelyistä löytyy myös suora linkki yrityksen rekrytointi-sivuille. Voit tutustua tarkemmin yritysten toimintaan klikkaamalla yrityksen logoa.

 Outokumpu – Stainless steel

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Asema perustuu kykyyn räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen.

Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi Outokummun asiakkaat valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Outokummulla on työpaikkoja niin Torniossa kuin Kemissäkin. Alla linkki avoimiin työpaikkoihin.

 Outokumpu – avoimet työpaikat

Metsä Fibre – sellutehdas

Metsä Fibre on johtava biotuotteiden, bioenergian ja sahatavaran valmistaja. Kemissä toimii Metsä Fibren sellutehdas. Metsä Groupiin kuuluvalla Metsä Fibrellä on Kemissä meneillään myös Biotuotetehdas-hanke, joka toteutuessaan toisi arviolta 1500 uutta työpaikkaa. Voit lukea lisää hankkeesta esimerkiksi tästä Metsä Fibren linkistä.

Metsä Group – avoimet työpaikat

Kunnat ja valtio työnantajana

Meri-Lapin alueen kunnat työllistävät monenlaisiin tehtäviin. Työpaikkoja on monipuolisesti muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan Kuntarekryn Lapin alueen avoimiin työpaikkoihin sekä valtiolla avoinna oleviin Lapin alueen työpaikkoihin.

Lapin alueen Kuntarekry

Valtion avoimet työpaikat

Muita palveluita työnhakijalle

TE-palvelut

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto palvelee työnantajia, työnhakijoita ja yhteistyökumppaneita verkossa, puhelimitse, kasvokkain ja kuvallisella etäyhteydellä. Lisäksi tukea TE-toimiston asiointiin tarjotaan useissa eri kuntien yhteispalvelupisteissä. Pysy ajan tasalla tulevista valmennuksista ja tapahtumista seuraamalla TE-palveluiden tapahtumakalenteria. Alla olevasta linkistä löydät Lapin alueen TE-palvelut.

Lapin TE-palvelut