Yrityksen perustaminen

Poltteleetko sinulla takataskussa hyvä liikeidea, sinulla on tahtoa ja halua sekä valmiutta ryhtyä yrittäjäksi? Yrittäminen on uskomista omaan liikeideaan. Se voi olla elämäntapa, keino hankkia elanto tai oman unelman toteuttamista. Koko talouselämä perustuu yritystoiminnalle. Ilman yritystoimintaa ei olisi mitään taloudellista toimintaa.

Yrittäjyys tuntuu sinun jutultasi, mutta et ehkä tiedä, mistä ja miten tulisi aloittaa. Et ole ajatustesi kanssa yksin. Yrityksen perustaminen vaatii huolellista pohdintaa ja suunnittelua. Yksin näitä asioita ei onneksi tarvitse miettiä, vaan apua kaikkiin vaiheisiin on saatavilla niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Verkostoituminen on tätä päivää ja hyvä verkosto auttaa vaikeinakin aikoina jatkamaan.

Näiltä sivuilta löytyy useita hyödyllisiä linkkejä, joita yrittäjäksi aikova tai jo yrittäjänä toimiva voi hyödyntää ja joista saa apua eri tilanteisiin, kuten toiminnan laajentamiseen ja jopa kansainvälistymiseen. Ensimmäisenä voit vaikka tutustua tähän Suomen Yrittäjät ry:n Yrittäjän ABC-sivustoon, joka on kattava opas yrittäjäksi aikoville ja jo yrittäjänä toimiville. Tänä päivänä yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä on koetettu alentaa myös niin sanotulla kevytyrittäjyydellä.

Meri-Lappi on hyvä paikka yrittää!