Oppiminen on jatkuvaa tietojen, taitojen ja tapojen omaksumista

Meri-Lappi tarjoaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet löytää tulevaisuuden ammattisi ja kehittyä oman alasi asiantuntijaksi. Meiltä saat koulutusta lukioista ammatillisiin oppilaitoksiin sekä korkeakouluista opistoihin ja aikuiskoulutukseen. Haluaisitko opiskella tradenomiksi, hierojaksi tai esimerkiksi insinööriksi? Ota askel kohti tulevaisuuttasi ja tutustu Meri-Lapin opiskelutarjontaan. Opiskelu voi olla myös harrastus ja erilaisia kädentaitoja ja vaikkapa uuden kielen voi opiskella myös mukavasti kansalaisopistossa.

Lapin Ammattikorkeakoulu

Haluatko kouluttautua korkeakoulutason osaajaksi työn ohella tai päätoimisena opiskelijana? Tämä kaikki on mahdollista Meri-Lapin alueella. Lapin ammattikorkeakoululla on toimipisteet Kemissä, Torniossa sekä Rovaniemellä. Lapin Ammattikorkeakoulu tekee yhteistyötä Lapin yliopiston kanssa. Opinnot voit suorittaa joustavasti monimuoto-opintoina verkossa tai halutessasi päiväopintoina. Tutustu Lapin Ammattikorkeakoulun tarjontaan klikkaamalla logoa tai somessa.

 Lapin Amk somessa:

Facebook | Youtube | Twitter | Instagram

Ammattikoulutus

Meri-Lapin alueella toimii kaksi eri ammatillista koulutusta tarjoavaa oppilaitosta. Toinen on 4 eri paikkakunnalla Länsi-Lapissa toimiva Lappia ja toinen on Peräpohjolan Opisto, joka toimii Torniossa. Molemmissa ammattiopistoissa voi opiskella nuorisoasteen ammatillisen peruskoulutuksen lisäksi myös aikuiskoulutuksessa sekä suorittaa erilaisia ammatillisia lisäkoulutuksia. Opistoihin voit tutustua klikkaamalla oppilaitoksen logoa.

Ammattiopisto Lappia

 Lappian Ammattiopisto tarjoaa monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta niin nuorille kuin aikuisillekin. Opintojen kirjo on laaja. Tarjolla on niin ammatillista peruskoulutusta, aikuiskoulutusta kuin oppisopimuskoulutusta ja lyhytkursseja. Opiskelu suunnitellaan jokaiselle oman henkilökohtaisen tilanteen mukaan ja myös väyläopinnot kohti ammattikorkeakoulua on mahdollista suorittaa Lappiassa. Urheilullisesti lahjakkaan on mahdollista opiskella Urheiluakatemiassa ja monitaiturille on mahdollista suorittaa sekä ylioppilas- että ammatillinen tutkinto yhtäaikaa niinsanottuna kaksois-/kolmoistutkintona.

Lappia löytyy myös somesta:

Facebook | Youtube | Instagram | Twitter 

Peräpohjolan Opisto

Torniossa toimii pitkät perinteet opinahjona omaava Peräpohjolan Opisto. Siellä voit opiskella muun muassa lasten- tai nuorten ohjaajaksi suorittaen kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon. Opintoja voi jatkaa ammattitutkintoon saakka. Peräpohjolan opistolla on myös muita valmentaja-koulutuksia sekä myös avoimen yliopiston opintoja. Kuten Lappiassa myös Peräpohjolan opistossa on oppisopimusopintoja mahdollista suorittaa.

Peräpohjolan Opisto somessa:

 Facebook | Youtube

Lukiokoulutus

Lukio on yleissivistävä ja vapaaehtoinen toisen asteen oppilaitos. Pelkkä ylioppilastutkinto ei valmista ammattiin vaan antaa mahdollisuuden hakea korkeakouluihin tai ammatillisiin koulutuksiin. Lukion ohessa on mahdollista useilla paikkakunnilla suorittaa myös niin sanottuja kaksoistutkintoja, jolloin lukion ohessa suoritetaan myös ammatillinen koulutus. Meri-Lapissa tähän on mahdollisuus Torniossa, jossa Tornion yhteislyseon lukio ja Lappia toimivat yhteistyössä. Lappia tekee yhteistyötä myös Haaparannan Tornedalsskolanin kanssa huolehtien rakennus- ja laitosrakentamis-linjan ammatillisesta opetuksesta. Tarkemmat tiedot Tornedalsskolanin opetuksesta on löydettävissä ruotsiksi tästä.

Myös muilla Meri-Lapin Kehittämiskeskuksen toimialueella olevilla kunnilla on oma lukionsa. Yhteistyökunnan, Ylitornion, yhteiskoulun lukion erikoisuus on, että se on yksi harvoista yksityisistä lukioista. Ylitorniolla voit valita lukio-opintoja jopa jääkiekosta. Muiden lukioiden sivuille pääset tutustumaan klikkaamalla kunnan nimeä