(Logoa klikkaamalla pääset tutustumaan sivustoon)

Perämerenkaari – Bothnian Arc -jäsenyys 

Meri-Lapin kehittämiskeskus osallistuu Perämerenkaari-yhteistyön kansainväliseen toimintaan, tilaisuuksiin ja hankkeisiin. Kehittämiskeskus vaikuttaa yhdessä myös Perämerenkaari-yhdistyksen ja Brysselin Itä- ja Pohjois-Suomen-toimiston kanssa tulevan ohjelmakauden Interreg-ohjelmien toteuttamiseen.

Perämerenkaari-yhteistyötä on koordinoinut Ruotsiin perustettu yhdistys Bothnian Arc Ekonomisk-förening, jonka toiminta yhdistyksenä lakkaa vuonna 2019.

Yhdistyksen tilalle perustetaan suomalainen yhdistys, jonka perustamisproseesi on käynnissä. Tavoitteena on jatkossakin, että Meri-Lappi osallistuu Perämerenkaari-organisaation hallitustyöskentelyyn ja toimintaan sekä erityisesti elinkeinopolitiikkaa, liikennetta ja koulutusta sekä tutkimusta koskeviin hankkeisiin.

Youtube-esittely Bothnian Arc:sta

Brysselin Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston jäsenyys

Kehittämiskeskus rahoittaa Brysselin Itä-Pohjois-Suomen EU-toimiston toimintaa Lapin liiton kautta 5 000 eurolla vuodessa. Toimiston asiantuntijapalveluja pyritään hyödyntämään seudun edunvalvonnassa ja kärkihankkeiden edistämisessä.

Pohjoisen yhteisöjen tuki – Majakka ry

Majakka ry. on perustettu edistämään yhdistysten ja alueen muiden toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Majakka pyrkii parantamaan yhdistysten näkyvyyttä, vahvistamaan niiden toimintaedellytyksiä sekä valvomaan yhdistysten etuja. Majakka ry tukee myös vapaaehtoistoimintaa. Majakka ry pyrkii toiminnallaan edistämään kansalaisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Majakan toiminta perustuu alueen hyvään tuntemukseen, verkostoitumiseen, toiminnan jatkuvaan kehittämiseen sekä järjestestölähtöisyyteen. Majakka ry:n toimisto sijaitsee Kemissä.