Kansainvälistyminen – Meri-Lapin erinomainen logistinen sijainti

Meri-Lapin alueen logistinen sijainti on erinomainen erityisesti Pohjois-Ruotsin ja -Norjan suuntaan. Pohjois-Norjan ja Pohjois-Ruotsin ja Suomen Lapin investoinnit on arvioitu olevan noin 160 Mrd €. Investoinnit painottuvat vihreään teollisuuteen, kaivosteollisuuteen, vetytalouteen, tuuli-, aurinko- ja ydinvoimaan sekä liikenneyhteyksiin.  Myöskin rakentamisen potentiaali Pohjois-Ruotsissa ja – Norjassa on tällä hetkellä erittäin merkittävä.

Kuten yrityksen perustamistakaan ei kansainvälistymistäkään tarvitse suunnitella ja toteuttaa yksin. Valtion tarjoamista palveluista erityisesti Ely-keskus, Finnvera ja Business Finland auttavat viennin käynnistämiseen, rahoitukseen ja yrityksen etabloitumiseen kohdemarkkinoille sekä muihin kansainvälistymiseen liittyvien asioiden kanssa. Jos ajatuksissasi siintää Ruotsin markkinat, Business Torniolla on valmis palvelu yrityksen perustamisesta Ruotsiin.

Lisäksi erityisesti Meri-Lapin alueella on saatavilla hyvää tietoa myös Pohjoiskalotin Rajaneuvonnasta. Rajaneuvonnan tehtävänä on helpottaa liikkuvuutta ja kaupankäyntiä Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä.

Meri-Lapin kunnat ovat mukana useissa kansainvälisissä yhteistyöorganisaatioissa, joissa on mukana yhteistyötahoja Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.TornioHaparanda kaksoiskaupungin yhteinen rajayhteistyöorganisaatio on vuonna 1987 perustettu Provincia Bothniensis .