Kansalaisopistoilla voit harrastaa monipuolisesti

Sukkien kudonnasta improvisaatioon

Käsityöt ovat oiva tapa rentoutua harrastuksen pariin ja arvostaa paikallisuutta. Meri-Lapissa käsitöitä tehdään paljon. Meri-Lapin kansalaisopistot järjestävät käsityökursseja, joissa voit oppia tekemään esimerkiksi villasukkia. Jos haluat itse oppia tekemään käsitöitä, kansalaisopistot ovat siihen oiva tapa. Meri-Lapin Kehittämsikeskuksen toimialueella toimii kolme kansalaisopistoa, joiden kurssivalikoima on monipuolinen ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin mukavaa harrastetoimintaa aina näytelmäkerhosta kielten opiskeluun ja käsitöihin.

Kivalo-opisto on 1.1.2014 toimintansa aloittanut vapaan sivistystyön oppilaitos. Seudullinen kansalaisopisto toimii Kemin, Keminmaan, Simon ja Tervolan kuntien alueella.

Tornion kansalaisopisto tarjoaa kaikille avoimia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia koko kunnan alueella keskimäärin 350 kurssilla noin 30:ssä eri toimipisteessä. Painoalueina ovat taideaineet, kädentaidot, tietotekniikka, kielet sekä elämänhallintaa ja terveyttä edistävät aineet.

Meän Opisto toimii Ylitorniolla sekä Pellossa. Meän opistolla on muiden kansalaisopistojen tavoin monipuolinen kurssitarjonta.

Musiikin tahtiin

Kansalaisopistojen musiikkiopetustarjonnan lisäksi Meri-Lapin alueella toimii myös musiikkiopisto, Meri-Lapin musiikkiopisto, jonka perusopetustarjonta on tarkoitettu alueen lapsille ja nuorille. 

Opisto on perustettu jo vuonna 1967 ja se on muuttanut vuosien saatossa nimeään pariinkin otteeseen. Meri-Lapin musiikkiopisto nimellä opisto on toiminut syksystä 2017 lähtien ja sen pääpaikka sijaitsee Kemissä. Musiikkiopistolla on sivutoimipisteet myös Tervolassa sekä Torniossa. Opisto järjestää toimialueellaan vuosittain lukuisia konsertteja rikastuttaen Meri-Lapin kulttuuritarjontaa.