Harrastusmahdollisuuksia on vielä paljon muitakin

Aiemmilla sivuilla esiteltyjen harrastusten lisäksi Meri-Lapissa on paljon muutakin, mitä voi vapaa-ajalla puuhastella. Alla on esitelty vielä muutama harrastevinkki ja sivun lopussa löytyy linkit kuntien liikuntapalveluiden sivuille, mikäli haluaa kokeilla vielä mainitsematta jääneitä urheilulajeja. 

Meri-Lapin matkailun sivuilla on esitelty eri aktiviteetteja ja sieltä löytyy myös harrastemahdollisuuksia, kuten golf ja veneily

Moottoriurheilu

Meri-Lapissa voit harrastaa monenlaista urheilua myös eri hevosvoimilla. Talvella moottorikelkkailu on hyvin suosittua ja sitä on mahdollista kokeilla ohjatuilla safareilla, mikäli moottorikelkka on uusi tuttavuus. Lisäksi alueella on parikin moottorikerhoa, joihin pääset tutustamaan alla olevista linkeistä.

Polar Cross moottorikerho

Simon Moottorikerho (Facebook-sivut)

Ratsastus

Hevosurheilu, sekä ratsastus että raviurheilu, on hyvin suosittua Meri-Lapin alueella. Torniossa sijaitsee Laivakankaan ravirata ja eri tasoisia ratsastuskouluja ja ratsastustalleja on ympäri Meri-Lappia

Tornio

Torniossa toimii tällä hetkellä ainakin 3 ratsastustallia. Näistä Meri-Lapin Hevospalvelu Laivaniemessä on Suomen Ratsastajainliiton, (SRL), hyväksymä ratsastuskoulu. Millihaka on puolestaan Aapajoella sijaitseva SRL:n hyväksymä ratsastustalli ja Huminalehto puolestaan löytyy Karungista. Nimeä klikkaamalla pääset tutustumaan tallien sivuille.

Keminmaa

Keminmaassa toimii useita yksityisiä talleja, joista suurin on Liedakkalassa sijaitseva Keminmaan ratsastuskeskus.

Tervola

Tervolassa on mahdollista päästä sekä ratsastamaan että kokeilemaan hevosella ajamista, mikä on harvoin mahdollista, mikäli ei ole aiempaa kokemusta hevosen ohjastamisesta ei ole. Romsin tallilla tämäkin on mahdollista.

Simo

Simossa toimii myös SRL:n alainen ratsastusseura. Simon Seudun Ratsastajiin pääset tutustumaan ja liittymään heidän Facebook-sivuiltaan. Simoniemen hevospalvelut Oy:n Jalo Ranch-talli järjestää monipuolisesti erilaisia tunteja ja talvisin voit päästä myös rekiajelulle Simoniemessä. Klikkaamalla nimeä, pääset tallin Facebook-sivuille tutustumaan.

Liikuntapalvelut kunnittain

Jos et löytänyt yltä mieleistäsi tekemistä, jokainen kunta tarjoaa monenlaista tekemistä yhdessä ja erikseen. Katsohan nämäkin vaihtoehdot läpi! 

>> Kemin liikuntapalvelut

>> Tornion liikuntapalvelut

>> Keminmaa liikuntapalvelut 

>> Simon liikuntapalvelut 

>> Tervolan liikuntapalvelut 

>> Ylitornion liikuntapalvelut

>> Haaparannan liikuntapalvelut (ruotsiksi)

Haaparannan liikuntapalveluilta on mahdollista myös lainata ilmaiseksi eri harrastevälineitä kuten suksia ja luistimia. Ruotsinkielinen linkki varustepankkiin löytyy tästä.