Meressä, joessa tai uima-altaassa

”Meri-Lapin uintimahdollisuudet erinomaiset”

Nimikin sen jo kertoo. Meri-Lapin kehittämiskeskuksen toimialueella ei uintipaikoista ole pulaa ja veteen voi pulahtaa vuodenajasta riippumatta joko luonnonvesiin tai uima-altaaseen. Kemiläisen jäänmurtaja Sampon risteilyllä on mahdollisuus myös kellumiseen jäisessä Perämeressä. Alla on esitelty muutamia kohteita, joissa uintia ja muuta vesiliikuntaa voi alueella harrastaa. 

Uimahallit

Etenkin talvella luonnonvesissä uiminen vaatii melkoista rohkeutta. Mikäli kylmä vesi ei houkuta, mutta uinti kuuluu harrastuksiin, löytyy kehittämiskeskuksen toimialueelta uimahalli viideltä eri paikkakunnalta: Kemistä, Keminmaan PohjanrannaltaTorniosta, Ylitorniolta ja Haaparannalta. Klikkaamalla paikkakunnan nimeä, pääset tutustumaan uimahalleihin paremmin. Haaparannan sivut ovat ruotsiksi.

Uimarannat

Kesäkuumalla on mukavaa suunnistaa uimarannalle ja pulahtaa viilentävään veteen. Alueelta löytyy lukuisia uimarantoja. Torniosta löytyy kuusi kaupungin ylläpitämää uimarantaa, Kemin kaupungin uimarantoja on kolme. Tervolassa uimarantoja riittää. Voit valita yhdestätoista eri vaihtoehdosta. Keminmaassa kunnan ylläpitämiä uimarantoja on viisi. Alueella on paljon muitakin uimarantoja ja talvisin avantouintipaikkoja. Uimapaikkoja voi hakea lisää Uimaan.fi-palvelun kautta joko karttahaulla tai kunnan nimellä.